Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، این کتاب که با حمایت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ایران به بازار نشر ارائه شده است حاوی واکاوی در مساله معماری میان افزا به عنوان راه حلی برای حفظ و نگهداشت ابنیه و بافت های موجود و تبیین نحوه حضور مجدد غیر آسیب زا در این عرصه ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مقدمه این کتاب آمده است: "زمینه" یکی از ارکان فرآیند طراحی ساختارهای معماری و شهری که دارای بافت‌ها و ابنیه تاریخی می‌باشند محسوب می‌گردد. از دیگر سو تغییرات و پیشرفت‌های شگرف در حوزه‌های مختلف تمدنی و فرهنگی در دوران معاصر، معماری و شهر را بر اساس کلیشه‌هایی نوظهور که با "زمینه" تطابق چندانی نداشته است شکل داده‌اند. نگاه مدرنیستی به محیط انسان‌ساخت باعث نفی گذشته، کنار نهادن سنت‌ها و روش‌ها، بی‌تفاوتی نسبت به کالبدهای تاریخی و نهایتاً نگاه نوسازانه بدون توجه به محیط اطراف شده است. از طرف دیگر، پیوستار بافت‌های شهری، به دلیل جای دادن کاربری‌های جدید، چه به لحاظ کالبدی و فیزیکی و چه به لحاظ فرهنگی و اجتماعی بارها مورد بی‌توجهی قرارگرفته‌اند تا جایی که سیمای شهر تبدیل به یک چهل‌تکه رنگ‌به‌رنگ گشته که توان بیان یک‌صدای واحد را ندارد. در مقابل تلاش متخصصان و دانشگاهیان برای حفظ پیوستار مذکور نیز امیدبخش بوده است. تولیدات علمی شکل‌گرفته در قالب‌های معماری زمینه گرا، معماری میان افزا و سایر مقولات مرتبط نیز گواه بر این موضوع هست. ترجمه کتاب حاضر که یکی از جامع‌ترین کتاب‌ها در تبیین نحوه حضور و شکل‌گیری کاربری جدید در کالبد معماری یا شهری متعلق به گذشته است، به‌عنوان یکی از منابع قابل‌توجه در ادبیات پژوهش حوزه‌های مذکور شناخته می‌شود. بر این اساس و با توجه به‌ضرورت توجه به مقتضیات زمانه و زمینه در معماری و شهرسازی معاصر ایران، این کتاب به‌عنوان یکی از مقاصد ترجمه‌ای برگزیده شد تا از این طریق بتوان خلأ موجود در منابع این حوزه را کم‌رنگ‌تر نمود. برتری ویژه این کتاب نسبت به سایر منابع مشابه مبتنی بر شمول زمانی جامع و ذکر مصادیق و نمونه‌هایی از گذشته تا دوران معاصر است که از طریق آن به روش‌هایی مناسب نسبت به بیان تجربیات پرداخته‌شده است. از این رهیافت، درس آموخته‌های ابنیه ذکرشده در کتاب معماری میان افزا می‌تواند کمک بالقوه‌ای برای توسعه‌ی کمّی و کیفی در بافت‌های تاریخی موجود باشد. با توجه به محتوای خاص کتاب که با متن پیچیده و مملو از لغات اصیل و گاها چندبعدی بود، امر ترجمه با بازبینی‌های متعدد همراه شد و در این مسیر، همراهی و مساعدت همکاران و دوستان دانشمند و فرزانه، سختی راه را هموار کرد.

انتهای پیام /

167 / 167

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۳۹۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیمی برای تفکیک جنسیتی در دانشگاه آزاد اتخاذ نشده است

رئیس دانشگاه آزاد واحد تهران غرب گفت: کلاس‌های درسی مختلط است و قرار هم نیست تفکیک جنسیتی داشته باشیم. همه شرایط دانشگاه آزاد مانند گذشته است و تغییری نداشتیم. ناطقان: «محمد نریمانی» رئیس دانشگاه آزاد واحد تهران غرب در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در واکنش به شایعه مطرح شده در فضای مجازی در خصوص تفکیک جنسیتی در این واحد دانشگاهی ضمن تکذیب آن گفت:  کلاس‌های درسی دانشگاه آزاد واحد تهران غرب مختلط است و قرار نیست تفکیک جنسیتی در کلاس‌ها داشته باشیم و فقط در آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های آموزشی که معمولا حدود ۱۵ نفر در هر کارگاه و آزمایشگاهی شرکت می‌کنند، تفکیک داریم.

رئیس دانشگاه آزاد واحد تهران غرب با بیان اینکه احتمالا برخی دانشجوها با دیدن شرایط تفکیک جنسیتی در کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها برای دانشجویان خانم و آقا تصور کرده‌اند که تفکیک جنسیتی در کل دانشگاه رخ داده است، اظهار کرد: در واقع همین کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها نیز به تازگی از منظر جنسیتی تفکیک نشده و این اتفاق مربوط به سال‌های گذشته است و اینگونه نیست که تازه دست به چنین کاری زده باشیم و بیشتر به خاطر راحتی و آسایش دانشجویان است که با آسایش بیشتری در این محل لباس کار بپوشند و فعالیت داشته باشند.

نریمانی ضمن بیان اینکه معمولا دانشجویان برای حضور در کارگاه‌ها، خودشان هم تقاضا دارند که برای راحتی بیشتر این ساعات آموزشی به صورت جداگانه برگزار شود، در پاسخ به این سوال که آیا احتمال دارد تفکیک جنسیتی به کلاس‌های درس هم کشیده شود؟ بیان کرد: خیر، کلاس‌های درسی مختلط است و قرار هم نیست تفکیک جنسیتی داشته باشیم. همه شرایط دانشگاه آزاد مانند گذشته است و تغییری نداشتیم.

رئیس دانشگاه آزاد واحد تهران غرب تصریح کرد: در روال دانشگاه تغییری نسبت به سال‌های قبل ایجاد نشده و شاید دانشجوی جوانی یا کسی که اصلا دانشجو هم نبوده خواسته شیطنتی کند و چنین مطالبی را مطرح کرده که صحت ندارد. این روزها با توجه به نزدیک شدن به ایام انتخابات برخی منتظر یک جرقه هستند تا آتشی را روشن کنند.

نریمانی افزود: نه در گذشته تفکیک جنسیتی در دانشگاه آزاد اسلامی رخ داده و نه امروز از این دست طرح‌ها در دانشگاه اجرا می‌شود. آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها هم اگر از نظر جنسیتی به صورت جداگانه برگزار می‌شود، منوط به واحد تهران غرب نیست و در سایر واحدهای دانشگاه آزاد این شرایط جدا بودن خانم‌ها و آقایان وجود دارد.

دیگر خبرها

  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • رویداد علمی «خشتانه» چه هدفی دارد؟/از ساخت عناصر معماری در قالب کوچک تا ورکشاپ‌های تخصصی
  • برگزاری رویداد «خشتانه» در واحد یزد
  • اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی به کار خود پایان داد
  • فعالیت ۲۰۰ تشکل دانشجویی و ۱۰۰ تشکل فعال استادی در دانشگاه آزاد
  • ۵ اصفهانی در بین پراستنادترین استادان دانشگاه آزاد اسلامی
  • استفاده از ظرفیت بی‌نظیر دانشگاه آزاد در زمینه علم و فناوری برای توسعه شهری
  • افزایش رشته‌های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد شهرکرد
  • تصمیمی برای تفکیک جنسیتی در دانشگاه آزاد اتخاذ نشده است